18ο Παγκύπριο Παιδιατρικό Συνέδριο

1445344971

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το 18ο Παγκύπριο Παιδιατρικό Συνέδριο έχει ήδη δρομολογηθεί και θα γίνει πραγματικότητα στις 21 και 22/11/2015 στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Η ΠΕΚ νοιώθει περήφανη που για ακόμα μια χρονιά διοργανώνει την ανώτατη επιστημονική της διοργάνωση με ένα πρόγραμμα πλούσιο και ενδιαφέρον.

Καινοτομία στο φετινό συνέδριο η πρόταξη το πρωί του Σαββάτου της Ημερίδας Μητρικού Θηλασμού και του Δορυφορικού Συμποσίου για Εμβόλια που απευθύνονται εκτός από τους παιδιάτρους και σε άλλους επαγγελματίες υγείας που έχουν επίκεντρο της δουλειάς τους το παιδί.

Η ΠΕΚ τα τελευταία χρόνια ανέβασε τον πήχη της δουλειάς της με πλούσια δράση σε πολλούς τομείς: επιστημονικούς (συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, επιστημονικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλες επιστημονικές ομάδες), εκστρατείες ενημέρωσης (θηλασμός, εμβόλια, άσθμα, ιστοσελίδα κλπ), κοινωνικό έργο (αύξηση άδειας μητρότητας, στήριξη Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής), συνδικαλιστικό έργο (ΓΕΣΥ) κλπ.

Η παράδοση λοιπόν συνεχίζεται και είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής θα αγκαλιαστεί από όλα τα μέλη της ΠΕΚ. Είναι γενικά αποδεκτό ότι η υλοποίηση και αυτού του συνεδρίου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ζήλο και την εργατικότητα του προέδρου και των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής. Ο καταρτισμός ενός αξιόλογου προγράμματος με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών εγγυούνται την επιτυχία του συνεδρίου.

Αναντικατάστατη η συμμετοχή των εταιρειών παιδικών τροφών και φαρμάκων, που χωρίς τη γενναιόδωρη συνεισφορά τους θα ήταν πολύ δύσκολη η διοργάνωση τέτοιας έκτασης συνεδρίου. Η παρουσία τους είτε με δορυφορικά συμπόσια, είτε με περίπτερα, είτε άλλως πως, αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση του και τις ευχαριστούμε.

Το συνέδριο μας ας αποτελέσει ένα λιθαράκι στην επιστημονική ενημέρωση των μελών μας και την συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στα νεογνά, τα βρέφη, τα παιδιά και τους εφήβους της για 41 χρόνια ημικατεχόμενης πατρίδας μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ανακοινώσω ότι το επόμενο 19ο Παγκύπριο Παιδιατρικό Συνέδριο θα συνδιοργανωθεί με το 37ο Συνέδριο της UMEMPS (Union of Middle-Eastern and Mediterranean Paediatric Societies) στις 4-6 Νοεμβρίου 2016 στο Grand Resort Hotel, στη Λεμεσό. Η οργάνωση αυτού του συνεδρίου αποτελεί πρόκληση για την ΠΕΚ και ελπίζουμε να αποτελέσει ορόσημο για τα επόμενα συνέδρια της UMEMPS.

 

Μιχάλης Ιασονίδης

Πρόεδρος ΠΕΚ

Πρόεδρος UMEMPS