Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου

Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας

Η κ. Γαλλή-Τσινοπούλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Ludwig Maximilian University of Munich, Germany. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής μετά από εκπαίδευση στις Παιδιατρικές Κλινικές Ludwig Maximilian University Munich, Germany και Β΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ. Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα της Παιδιατρικής Κλινικής του Ludwig Maximilian University Munich, Germany και στη Διαβητολογία στο Διαβητολογικό Κέντρο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Από το 2002 είναι μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού στο ΑΠΘ.
Εκπαιδεύτηκε σχετικά με την Υγεία και την Φροντίδα των Εφήβων (European Training Session in Adolescent Care and Health) στο Πανεπιστήμιο Λωζάνης Ελβετίας σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Συντονίζει το επιλεγόμενο μεταπτυχιακό μάθημα ΕΦΗΒΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ]. Διδάσκει σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ. Έχει πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά, έχει συγγράψει πολλά κεφάλαια σε βιβλία σχετικά με την Ενδοκρινολογία, τη Διαβητολογία των παιδιών και εφήβων καθώς και την εφηβική ιατρική. Είναι κριτής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά. Έχει λάβει βραβεία για ερευνητικές εργασίες και για το επιστημονικό έργο μεταξύ των οποίων και Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
Από τον Σεπτέμβριο 2019 είναι Διευθύντρια της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.
Από τον Φεβρουάριο 2021 είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) “Εφηβική Ιατρική και Φροντίδα Υγείας Έφηβων” του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας ΑΠΘ, το οποίο οδηγεί σε απόκτηση τίτλου Master (http://msc-adol.med.auth.gr)