25ο Παγκύπριο Παιδιατρικό Συνέδριο web

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής σας καλωσορίζω στην 25η ετήσια μας συνάντηση, η οποία μετά από δυο χρόνια φυσικής απομόνωσης φέτος διεξάγεται με ζωντανή παρουσία. Η πρόσφατη επώδυνη εμπειρία της πανδημίας έχει αναδείξει ως υπέρτατο αγαθό την υγεία, την οποία υπηρετούμε με ζήλο και αφοσίωση και προάγουμε με τις καθιερωμένες μας συναντήσεις. Η Παιδιατρική Εταιρεία από τις πλέον ιστορικές και σημαντικές ιατρικές εταιρείες στο νησί είναι το λυχνάρι με σταθερή και συνεπή επιστημονική, εκπαιδευτική και επιμορφωτική παρουσία.

 

Η θεματολογία του φετινού μας συνεδρίου, προσαρμοσμένη στις προόδους της Επιστήμης και στις απαιτήσεις των καιρών απευθύνεται στον μαχόμενο Παιδίατρο με πρακτικά θέματα χωρίς να παραβλέπεται η φιλοσοφία της συνεχούς ενημέρωσης και αναβάθμισης της γνώσης. Ευελπιστούμε ότι έχουμε επιλέξει θέματα που ενδιαφέρουν και προβληματίζουν τον Παιδίατρο στην καθ’ ημέρα κλινική πράξη και υποβοηθούν  στο δύσκολο έργο του. Καινοτομία του συνεδρίου αποτελεί η οργάνωση του κλινικού εργαστηρίου με διαδραστική συμμετοχή των συνέδρων.

 

Οι αγαπητοί μας διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές, τους οποίους ευχαριστούμε θα παρουσιάσουν με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο όλες τις νεότερες εξελίξεις στην Παιδιατρική.  Ευχαριστίες απευθύνονται  στις φαρμακευτικές εταιρείες για την συνεχή οικονομική στήριξη, αναγκαία πρήτη ύλη για την διεξαγωγή του συνεδρίου. Ιδιαιτερα ευχαριστούμε την  οργανωτική επιτροπή και την εταιρεία Cubix Minds Events Ltd που με τις άοκνες προσπάθειες τους κατάφεραν να υλοποιήσουν την εκδήλωση.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΚ πιστεύει ότι θα ανταποκριθείτε μαζικά στην πρόσκλησή του για συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια, η οποία θα εμπλουτίσει τις γνώσεις μας και θα ανοίξει νέους δρόμους στην καθημερινή κλινική μας πρακτική.

 

Σας περιμένουμε για ένα εποικοδομητικό και ευχάριστο διήμερο.

 

Νίκος Σκορδής

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου