Παντελής Καρατζάς

Γαστρεντερολόγος, Ακαδημαϊκός Υπότροφος, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “Λαϊκό”

 

Ο Καρατζάς Παντελής γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 1/7/1980.
Αποφοίτησε από το 14ο Γενικό Λύκειο Αθηνών και επέτυχε στις Πανελλήνιες εξετάσεις την εισαγωγή του στην Ιατρική Αθηνών.

Αποφοίτησε με βαθμό «Λίαν Καλώς» το 2005 και εν συνεχεία υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία.

Ακολούθησε η εκπαίδευσή του ως ιατρός υπαίθρου (Αγροτικός ιατρός) στη Λήμνο, όπου εργάστηκε στο νοσοκομείο και απέκτησε εμπειρία σε διάφορους τομείς της Παθολογίας αλλά και της Χειρουργικής.

Εν συνεχεία έλαβε εκπαίδευση στην Παθολογία στο ΓΝ Χαλκίδας από το 2009 έως το 2011. Τέλος ειδικεύθηκε στην Γαστρεντερολογία στο ΓΝ Αθηνών Ευαγγελισμός από το 2012 έως και τα τέλη του 2016.

Ως ένας από τους καλύτερους νέους γαστρεντερολόγους έλαβε υποτροφία από την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία και συνέχισε την μετεκπαίδευσή του στην προηγμένη ενδοσκόπηση στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (UKE – Hamburg Eppendorf).

Στα τέλη του 2017 επέστρεψε στην Ελλάδα καθώς ανέλαβε το ιατρείο φλεγμονωδών νοσημάτων του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα και νόσος Crohn) της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο ΓΝΑ Λαϊκό με τον τίτλο του ακαδημαϊκού υποτρόφου.

Τα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου αποτελούν σημαντικό μέρος της εξειδίκευσης του κ. Καρατζά, καθώς η διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εστίαζε σε αυτά.

Επίσης μεγάλος μέρος των πολλών διεθνών του δημοσιεύσεων ασχολούνται με τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου ενώ είχε και την τιμή να συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή ομάδα εργασίας για τις οδηγίες στη διαχείριση αυτών των νοσημάτων στην 3η ηλικία.

Πέραν αυτών, ο κ. Καρατζάς έχει έντονο συνεχιζόμενο επιστημονικό έργο. Έχει δώσει πολλές ομιλίες σε όλα τα σημαντικά συνέδρια στο χώρο της Γαστρεντερολογίας, ενώ διδάσκει σε μεταπτυχιακά αλλά και εξειδικευμένα σεμινάρια.

Σήμερα εργάζεται ως συνεργάτης της Α΄Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, ενώ διατηρεί συνεργασία με τις ενδοσκοπικές μονάδες του ΡΕΑ και του Ερρίκος Ντυνάν. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στους Αμπελοκήπους, δίπλα στο ξενοδοχείο President.

Οι ενδοσκοπήσεις και οι επεμβατικές πράξεις διενεργούνται με όργανα υψηλής ανάλυσης στα προαναφερθέντα νοσοκομεία ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη ασφάλεια και ποιότητα για τους ασθενείς.