ΙΝΤ-060 Web banner 2

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Το φετινό Συνέδριο της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου φιλοξενείται στην όμορφη Πάφο. Η 26η πλέον διοργάνωση, παίρνoντας άρωμα και φως από την πλούσια ιστορία της πόλης που μας υποδέχεται, προσδοκεί να διατηρήσει την παράδοση των υψηλού επιπέδου επιστημονικών εκδηλώσεων των προηγούμενων χρόνων και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Απαιτήσεις για συνεχή επιμόρφωση, αναβάθμιση της γνώσης και ματιές στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Κουβαλούμε μια βαριά παρακαταθήκη και ένα χρέος προς το παιδί και τις γενιές που θα ΄ρθουν. Η Παιδιατρική στον τόπο μας έχει λαμπρό παρελθόν, ένα καθολικά αναγνωρισμένο καρποφόρο παρόν, και για μας που την υπηρετούμε, αποτελεί ύψιστο καθήκον να διασφαλίσουμε και το μέλλον της. Προς όφελος των παιδιών μας και της κοινωνίας μας.

Μέσα από την προσεγμένη και επίπονη δουλειά του φίλου Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτη Γιάλλουρου καθώς και όλων των μελών της, τους οποίους συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά, καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό θεωρώ, με θέματα που άπτονται της καθημερινής ενασχόλησης του Παιδιάτρου αλλά και που επιχειρούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις μας σε κάποια πολύ ενδιαφέροντα κεφάλαια της ειδικότητας μας.

Θερμά ευχαριστώ όλους τους καταξιωμένους ομιλητές μας για την εκλεκτή παρουσία τους η οποία μας τιμά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω προς τους χορηγούς μας, στενούς συνεργάτες και συνοδοιπόρους, χωρίς την στήριξη των οποίων το έργο μας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Θερμά ευχαριστώ και την εταιρεία Cubix Minds, διαχρονικό και  πολύτιμο συνεργάτη της ΠΕΚ, για την άψογη προετοιμασία και συντονισμό της διοργάνωσης.

Σας καλώ λοιπόν να αγκαλιάσετε την προσπάθεια αυτή, προσβλέποντας στη μαζική συμμετοχή σας, για μια πραγματικά εποικοδομητική και ευχάριστη συνεύρεση φίλων και συναδέλφων. Το Συνέδριο μας, ως η κορωνίδα των επιστημονικών μας εκδηλώσεων, αποτελούσε και θα αποτελεί σημείο αναφοράς. Και η επιτυχία του ήταν και θα εξακολουθήσει να αποτελεί έργο όλων μας.

 

Μιχάλης Αναστασιάδης

Πρόεδρος Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου