Γιούλη Αργυρακοπούλου

MD, MSc, PhD, , Παθολόγος με εξειδίκευση στο σακχαρώδη διαβήτη, Διευθύντρια Διαβητολογικής μονάδας Ιατρικού κέντρου Αθηνών 

Το 2003 αποφοίτησε από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με γενικό βαθμό «Λίαν Καλώς». Από το Δεκέμβριο 2004 υπήρξε επιστημονική συνεργάτης στο Διαβητολογικό Εργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό), όπου και εκπόνησε τη Διδακτορική της Διατριβή, υπό την επίβλεψη του Καθηγητού Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικολάου Κατσιλάμπρου, με θέμα το σακχαρώδη διαβήτη και με γενικό βαθμό «Άριστα». Στα πλαίσια της θητείας της στην Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών εργάστηκε στο Διαβητολογικό Ιατρείο και στο Ιατρείο Παχυσαρκίας της Κλινικής, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε σημαντικό αριθμό ερευνητικών μελετών του Διαβητολογικού Κέντρου αλλά και σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες. Στην ανωτέρω κλινική έλαβε και την ειδικότητα της Παθολογίας. Το έτος 2007 με υποτροφία από την Ελληνική Ιατρική Εταιρία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ) εκπαιδεύτηκε στο Centre for Diabetes and Metabolic Medicine του Barts and the London, Queen Mary’s School of Medicine and Dentistry στο Λονδίνο. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμμετάσχει με πολλαπλές ανακοινώσεις και διαλέξεις σε Συνέδρια Παθολογίας, Σακχαρώδη Διαβήτη και Παχυσαρκίας.

Η ιατρός κατέχει την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη και επιπλέον έχει αναγνωρισθεί ως ειδικός στη διαχείρηση της Παχυσαρκίας τόσο απο τον παγκόσμιο φορεά “Strategic Centre for Obesity Professional Education (SCOPE) of the World Obesity Federation” όσο και απο την Ευρωπαική εταιρεία “European Association for the Study of Obesity”.

Από τον Ιανουάριο του 2013 εργάζεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στη θέση της Διευθύντριας της Διαβητολογικής Μονάδας και Ιατρείου Παχυσαρκίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.