Παλλούρας Χρίστος

MD, MSc

Ο Δρ. Χρίστος Παλλούρας σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το 2009. Ειδικεύτηκε στον τομέα της Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας στις πανεπιστημιακές κλινικές του Friedrich-Schiller University of Jena, Germany (Director: Prof. P. Elsner) (2010-2012) και του University of Cologne (Director: Prof. T. Krieg) (2012-2014). Διετέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Prof. Norgauer με στόχο την ανάπτυξη νέων απεικονιστικών μεθόδων για την έγκαιρη διάγνωση της ψωριασικής αρθρίτιδας (Joint Sonography and Xiralite). Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας του στον τομέα της δερματολογίας και αφροδισιολογίας ολοκλήρωσε επίσης την υποειδικότητα της Aλλεργιολογίας και εργάστηκε ως ειδικός στην ιδιωτική κλινική του Dr. Nuechel στο Moenchengladbach στη Γερμανία.
Είναι μέλος του συμβουλίου της δερματολογικής εταιρίας Κύπρου, μέλος της γερμανικής δερματολογικής εταιρίας (Deutsche Dermatologische Gesselschaft) καθώς επίσης και μέλος της Ευρωπαικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Ακαδημίας (European Academy of Dermatology and Venereology).
Από το 2018 διατηρεί ιδιωτικό δερματολογικό κέντρο στη Λάρνακα και είναι επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.