Μιχαηλίδου Μαρία

Dr. med.

Η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Μαρία Μιχαηλίδου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2011).

Εργάστηκε για οκτώ χρόνια σε κλινικές και νοσοκομεία στη Γερμανία, όπου και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας «Δερματολογία-Αφροδισιολογία» από τον Ιατρικό Σύλλογο του Βερολίνου (Ιούλιο 2020). Μεταξύ άλλων, εργάστηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων Δερματολογίας και Αλλεργιολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας και Αλλεργιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité του Βερολίνου. Από τον Μάρτιο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 εργάστηκε επίσης στο Τμήμα κλινικών μελετών του Charité (Comprehensive Allergy Center Charité-CACC) και ως κλινική ερευνήτρια συμμετείχε σε πολυάριθμες πολυκεντρικές μελέτες στους τομείς της ατοπικής δερματίτιδας, των αυτοάνοσων νοσημάτων και της αλλεργιολογίας.

Επιπλέον είναι Διδάκτωρ (τίτλος Dr. med.) της Κλινικής Δερματολογίας, Αφροδισιολογίας και Αλλεργιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου.

Από τον Μάρτιο του 2021 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Λευκωσία. Επιπρόσθετα από τον Ιανουάριο του 2021 είναι κλινική εκπαιδεύτρια στην Ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και μιλάει άριστα αγγλικά και γερμανικά.