Γεώργιος Ιωαννίδης

MD, PhD. Διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

 

Ο Δρ. Γεώργιος Ιωαννίδης είναι Παθολόγος-Ογκολόγος και Διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας (ΓΝΛ). Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε την άσκηση ειδικότητας στο Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” (Αθήνα). Από το 2006 έως το 2007 εργάστηκε ως Κλινικός Ερευνητής Παθολογικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Southampton NHS Foundation Trust και στο Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο Cancer Research UK (CRUK) στο Σαουθάμπτον (Ηνωμένο Βασίλειο). Από το 2007 εργάζεται στο ΓΝΛ.
Του έχουν απονεμηθεί υποτροφίες για κλινική εκπαίδευση και μεταφραστική έρευνα στο εξωτερικό από την Ευρωπαϊκή Σχολή Ογκολογίας και την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας. Η έρευνά του στο Εργαστήριο Μεταφραστικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είχε ως αντικείμενο την ανίχνευση μοριακών προβλεπτικών βιοδεικτών για την αποτελεσματικότητα της χημειοθεραπείας με βάση τη γεμσιταβίνη στον μεταστατικό μη-μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.
Έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστήμονας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ και ως Κλινικός Εκπαιδευτής στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Eίναι ενεργό μέλος της Ομάδας για την Ποιότητα Ζωής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας & Θεραπείας του Καρκίνου (EORTC). Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα, ενώ έχει αποτελέσει μέλος Επιστημονικών Επιτροπών, όπως η Επιτροπή Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας και η Συμβουλευτική Επιτροπή Φαρμάκων του ΟΑΥ.