Βασίλειος Λιακόπουλος

Καθηγητής Νεφρολογίας Τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ»

 

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1968 και το 1985 αποφοίτησα από το Κολλέγιο Αθηνών με τη διάκριση Salutatorian.

 

Τo 1992 αποφοίτησα από το Τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ.

 

Το 2002 έλαβα τον τίτλο του Ειδικού Νεφρολόγου.

 

Το 2000 ολοκλήρωσα με “Άριστα” τη Διδακτορική μου Διατριβή στο Τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ. Επίσης κατέχω τον τίτλο Hypertension Specialist από την European Society of Hypertension.

 

Μετεκπαιδεύτηκα στο Toronto Western Hospital στον Καναδά, στο Glomerular Disease Center στο New York Presbyterian Hospital του Columbia University στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. και στην Κλινική Νεφρολογίας, Υπέρτασης, Διαβήτη και Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου του Μαγδεβούργου της Γερμανίας.

 

Σήμερα εργάζομαι ως Καθηγητής Νεφρολογίας Α’ Βαθμίδας, Διευθυντής της Β’ Νεφρολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ. στο ΑΧΕΠΑ.

 

Έχω συμμετάσχει με >300 ανακοινώσεις και >150 διαλέξεις σε >200 διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχω δημοσιεύσει πάνω από 500 άρθρα σε ξενόγλωσσα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά με συνολικό Impact Factor>2400 και περισσότερες από 8500 βιβλιογραφικές αναφορές.

 

Είμαι Πρόεδρος της World Kidney Day Steering Committee της International Society of Nephrology και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Εργασίας για την Αιμοκάθαρση (EUDIAL) του ERA-EDTA.

 

Είμαι Section Editor για την αιμοκάθαρση του περιοδικού International Urology and Nephrology και Associate Editor στο Frontiers in Physiology, καθώς και μέλος πολλών συντακτικών επιτροπών αναγνωρισμένων διεθνών περιοδικών.

 

Έχω βραβευθεί επανειλημμένα για το ερευνητικό μου έργο από το Α.Π.Θ. και το Παν/μιο Θεσσαλίας.

 

Επίσης, για το έτος 2020 συμπεριλαμβάνομαι στο κορυφαίο 2% των ερευνητών παγκόσμια, σύμφωνα με το Παν/μιο Stanford.