Παρασκευή Ξεπαπαδάκη

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Αλλεργιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H Παρασκευή Ξεπαπαδάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής–Αλλεργιολογίας, Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1994 και εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α’ Παιδιατρική Kλινική, ΓΝΝ Πεντέλης Aθηνών (2004). Ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή το 2004 στη Μονάδα Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας της ΒΠΠΚ (βαθμό Άριστα) όπου και συνέχισε τη μετεκπαίδευση της στην Αλλεργιολογία Ενηλίκων και Παίδων (2000-). Μετεκπαιδεύτηκε στις πνευμονικές λειτουργίες σε ενήλικες και παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας με υποτροφία από την World Allergy Organization στο Gothenburg, Sweden και στη Παιδιατρική Πνευμονολογία-Αλλεργιολογία, με εκμάθηση βρογχοσκοπήσεων σε παιδιά, Sheffield Children’s Hospital, United Kingdom.

Είναι α. Υπεύθυνη Αναπνευστικού εργαστηρίου Μονάδας Αλλεργιολογίας, Β’ΠΠΚ, β. Υπεύθυνη Πνευμονολογικού Ιατρείου, Β’ΠΠΚ, γ. Συν-υπεύθυνη Κατ’ Επιλογήν Υποχρεωτικού Μαθήματος Αλλεργιολογίας Παίδων και Ενηλίκων’, Ακ. Έτος 2019-σήμερα. Κατέχει 23 Ελληνικά και Διεθνή Βραβεία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 Εθνικά και Διεθνή Χρηματοδοτούμενα Ερευνητικά Προγράμματα (FP7, και Horizon) και κύριος Ερευνητής σε 3 Horizon προγράμματα με συντονιστικό κέντρο τη Μονάδα Αλλεργιολογίας της ΒΠΠΚ. Έχει συμμετάσχει σε 22 σε Ελληνικά και Διεθνή κλινικά πρωτόκολλα και προγράμματα. Είναι σύμβουλος συντακτικής επιτροπής (reviewer) σε 14 διεθνή περιοδικά, Editor (Frontiers in Allergy, Journal of Clinical Medicine), μέλος 4 Ελληνικών και 4 Ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιρειών, μέλος οργανωτικής επιτροπής 65 συνεδρίων και προσκεκλημένη ομιλήτρια σε 115 συνέδρια.

Έχει >100 δημοσιευμένες εργασίες στο Pubmed, h-index 31, 3181citations και 21 (7 Ξενόγλωσσα και 14 Ελληνικά) κεφάλαια σε βιβλία.