Νικολέττα Ιακωβίδου

MD, PhD Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας ΕΚΠΑ Διευθύντρια Νεογνολογικής Κλινικής Αρεταίειο Νοσοκομείο, Αθήνα Διευθύντρια ΠΜΣ “Αναζωογόνηση”, ιατρική Σχολή Αθηνών

Η Νικολέττα Ιακωβίδου, περάτωσε τις γυμνασιακές σπουδές στην Πάφο και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε επί τριετία ως Research Fellow στο McGill University, στο Μόντρεαλ, Καναδά με υποτροφία από το Juvenile Diabetes Foundation και στην συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Παιδιατρική, λαμβάνοντας τον τίτλο ειδικότητας από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’. Μετεκπαιδεύτηκε στη Νεογνολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπηρέτησε επί τετραετία σε ΜΕΝΝ ως νεογνολόγος στον ιδιωτικό τομέα στη Ελλάδα και για δώδεκα χρόνια στη ΜΕΝΝ της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Παίδων ‘Π.&Α. Κυριακού’.
Από το 2006 υπηρετεί στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Από το Σεπτέβριο 2016 διευθύνει την Νεογνολογική Κλινική ΕΚΠΑ, Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών, και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αναζωογόνηση» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Οργάνωσε και διδάσκει σαν Course Director το Newborn Life Support Seminar του European Resuscitation Council, σεμινάριο το οποίο διδάσκει ανάνηψη στο Νεογνό. Εχει εκπαιδεύσει πέραν των 2000 υγιειονομικών, διαφόρων ειδικοτήτων στα σεμινάρια αυτά. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, στην ιατρική εκπαίδευση και στην Βιοηθική.
Το Επιστημονικό έργο της έργο περιλαμβάνει πληθώρα ξενόγλωσσων και Ελληνικών δημοσιεύσεων και συμμετοχή σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια
Από τριετίας συμμετέχει ως μέλος στο ΔΣ του Αρεταιείου Νοσοκομείου και για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023 είναι Διευθύντρια του Τομέα Υγείας Μητέρας -Παιδιού και ex officio μέλος του 8 μελούς ΔΣ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.