Νίκος Σκορδής

MD, PhD, Παιδίατρος-Ενδορκρινολόγος, Καθηγητής Παιδιατρικής, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

 

Ο Νίκος Σκορδής είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Διετέλεσε διευθυντής του τμήματος Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο «Αρχ. Μακάριος Γ’» στη Λευκωσία και σήμερα είναι διευθυντής του τμήματος Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στο Κέντρο Παιδί για εξειδικευμένη Παιδιατρική στη Λευκωσία.

Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την ειδικότητά του στην Παιδιατρική από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το τριετες fellowship πρόγραμμα  στην Παιδιατρική Ενδοκρινολογία  στο New York State University of Buffalo, στο Children’s Hospital of Buffalo της Νέας Υόρκης και στο τμήμα Παθολογίας και Παιδιατρικής του University of Florida College of Medicine, Gainesville, Florida. Ως υπότροφος του Fulbright, σπούδασε Γενετική στο Τμήμα Ιατρικής Γενετικής, στο Ιατρικό Κέντρο Cedars-Sinai, στο Λος Άντζελες και στη Μονάδα Εμβρυολογίας-Τερατολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στη Βοστώνη.

Ο καθηγητής Σκορδής έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις στον τομέα της Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διάφορα διεθνή και εθνικά συνέδρια. Έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και έχει επιλεγεί ως κριτής από σημαντικό αριθμό ιατρικών περιοδικών. Το ερευνητικό του έργο σχετικά με τις ενδοκρινοπάθειες στη θαλασσαιμία, τη γενετική των ενδοκρινών διαταραχών, τις διαταραχές της σεξουαλικής ανάπτυξης, την επιδημιολογία και ανοσογενετική του σακχαρώδους διαβήτη τύπου Ι και τη γενετική βάση της πρωιμης εφηβείας και υπογοναδισμού έχει παρουσιαστεί σε πολλά τοπικά  και διεθνή συνέδρια και έτυχε δημοσίευσης  σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία (h–index: 3101).