Δημήτρης Καφετζής

Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ

 

Τόπος γεννήσεως: Αίγυπτος

Παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών

Απόφοιτος Αμπετείου Σχολής (1962)

Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ (1969)

Εργάσθηκε στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Την ειδικότητα της Παιδιατρικής έλαβε το 1974.

Για το Διδακτορικό εργάσθηκε στην Α΄ Προπαιδευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική Λοιμωξιολογία σε Μόναχο, Bristol, Birmingham και Λονδίνο και στη συνέχεια στο Dallas του Texas των ΗΠΑ.

Από το 1976 εντάχθηκε στα στελέχη της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” αρχικά ως άμισθος Πανεπιστημιακός βοηθός και από τον Σεπτέμβριο του 1977 έως την αφυπηρέτησή του τον Σεπτέμβριο του 2011 πέρασε από όλες τις βαθμίδες εξέλιξης. Το 2006 εξελέγη από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Καθηγητής της Παιδιατρικής και ανέλαβε τη διεύθυνση της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ. Μετά την αφυπηρέτηση από το Πανεπιστήμιο ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ μετά από εισήγηση του Τμήματος Ιατρικής και ομόφωνη έγκριση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια ανέλαβε για δύο έτη την διεύθυνση της Παιδιατρικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Από την 1/1/2017 ανέλαβε την οργάνωση της Παιδιατρικής Metropolitan, όπου και συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Έχει συγγράψει περισσότερες από 150 πρωτότυπες (peer reviewed) ερευνητικές εργασίες που έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά στην αγγλική γλώσσα, περισσότερες από 50 στην ελληνική γλώσσα, ενώ έχει συγγράψει τέσσερα επιστημονικά βιβλία και μεγάλο αριθμό άρθρων ανασκοπήσεων της βιβλιογραφίας σε θέματα Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας. Ακόμη, έχει επιβλέψει περισσότερες από 100 διδακτορικές διατριβές, έχει υπηρετήσει ως κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συγγραμμάτων, καθώς επίσης έχει οργανώσει διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια.